ISTVÁN LOVAS TANYA & VENDÉGHÁZ

Az István Lovas Tanya Erdőtelek irányában a város határa után, a kiskőrösi strand- és gyógyfürdőtől 200 méterre, mintegy 10 hektárnyi elkerített területen található.
A több mint 15 éve épült, nádfedeles és fából készült épületek a hagyományos tanyasi stílust idézik.
A tanya a Kiskunsági Nemzeti Park – Tájvédelmi Körzetéhez tartozik, így elhelyezkedése és kialakítása is igazi ritkaság.
A tanyán szinte az összes őshonos állat megtalálható (kacsa, liba, pulyka, sertés, juh, birka, kutya, ló, stb.)
A megnövekedett kikapcsolódási és sportolási igények miatt évről-évre folyamatos fejlesztéseket hajtunk végre, amely a meglévő épületek felújításában, fejlesztésében és az állatállomány bővítésében nyilvánul meg.
Az állattartás 1992-től indult el a lovas tanyán. Az első, ajándékba kapott lovat követte az évről-évre folyamatosan bővülő állatállomány. Mára több, mint 40 háziállat és 20 ló tarkítja az állományt.

A szállás két apartmanból áll, 2 darab 2 ágyas szobával, konyhával, zuhanyzóval és wc-vel.  Az apartmanok légkondicionálóval felszereltek. A vendégeknek lehetőségük van bográcsozásra, tárcsán sütésre is.

Az idelátogatók sokféle programot választhatnak maguknak, a tanyán lehetőség nyílik lovaglásra, lovas kocsizásra, horgászásra.

Elérhetőségek:

6200 Kiskőrös, Sivány dűlő tanya 95 (Kiskőrösi Fürdőtől 200 méterre, az út bal oldalán)

Érdeklődni: Gmoser Zsuzsanna
Telefon: +36 70 387 0211
E-mail: istvanlovastanya@gmail.com
Web: www.istvantanya.hu