Üzletszabályzat (ÁSZF)

Általános Szerződési Feltételek

A megfelelő fogyasztóvédelmi tájékoztatás fontos számunka, ezért a webáruház első használatakor kérlek olvasd át a webáruházunk üzletszabályzatát, az Általános Szerződési Feltételeket.

 

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Kőrösszolg Nonprofit Kft. (továbbiakban: Szolgáltató), és a Szolgáltató által a www.kiskorosturizmus.hu weboldalon keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek). Az ÁSZF minden jogügyletre és szolgáltatásra vonatkozik, amely a www.kiskorosturizmus.hu weboldalon keresztül történik, függetlenül attól, hogy annak teljesítése Magyarországról vagy külföldről, a Szolgáltató vagy közreműködője által történik.

Szolgáltató Adatai:

 • Név: Kőrösszolg Nonprofit Kft.
 • Székhely és levelezési cím: 6200, Kiskőrös, Petőfi Sándor út 108.
 • Telefonszáma: +36 (20) 230 4442
 • Email cím: info@kiskorosturizmus.hu
 • Cégjegyzékszám: Cg. 03-09-100370
 • Adószám: 25286281-2-03
 • Számlavezető bank: K&H Bank Zrt.
 •                             6200 Kiskőrös, Petőfi S. tér 2. 
 • Bankszámla száma: 10400621-00028702-00000005
 1. A webáruház használatával kapcsolatos tájékoztató

1.1. A Szolgáltató webáruházában (www.kiskorosturizmus.hu). Az adott áru megrendelésének időpontja az az időpont, amikor Ügyfél a megrendelését online áruházunkon keresztül hozzánk eljuttatja. 
1.2. A vásárolt áru jellemzőiről és a Bruttó/Nettó árakról a Termékoldalról (a konkrét árucikk egyedi információs oldaláról) lehet tájékozódni. A feltüntetett képek helyenként illusztrációk. Az esetleges elírásokból vagy a webáruház technikai hibáiból eredő károkért a Szolgáltató nem vállal felelősséget.
1.3 Ügyfél megrendelése csak akkor lép életbe, ha a Szolgáltatótól az online megrendeléséről automata visszaigazoló e-mailt kap az Ügyfél által megadott e-mail címre. Amennyiben Ügyfél nem kapott ilyen e-mailt, akkor valószínűleg nem fejezte be a rendelést, vagy valamilyen technikai hiba történt.

2. Fizetés módok

2.1. A Szolgáltató 1 fizetési módot ajánl fel a megrendelt termékek ellenértékének kifizetésére:
2.1.1. – Fizetés online az online megrendelés leadásának napján K&H netbank online átutalásos rendszerrel működik.

2.1.2. – A bankkártyás fizetés révén Ön kényelmesen és biztonságosan vásárolhat áruházunkban. A kiválasztott áruk megrendelése után Önt a K&H Bank weblapjára irányítjuk, ahol a Bank által használt, jelenleg legbiztonságosabbnak ítélt, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül fizethet bankkártyájával. Vásárlóinknak csak annyi a dolga, hogy a fizetési mód kiválasztásánál “fizetés bankkártyával” feliratra kattintsanak, majd a K&H Bank fizetési szerverén a kártya számát, lejárati dátumát és háromjegyű biztonsági kódját megadják. A K&H Bank a VISA, VISA Electron, V-Pay, MasterCard, Maestro és JCB típusú kártyákat fogadja el.

A kizárólag elektronikus használatra kibocsátott bankkártyákat csak abban az esetben fogadhatjuk el, amennyiben annak használatát a kártyát kibocsátó bank engedélyezi! Kérjük, érdeklődjön bankjánál, hogy az Ön kártyája felhasználható-e interneten keresztül lebonyolítandó vásárláshoz.

A K&H Bank a sikeres vásárlást követően a tranzakcióról engedélyezési számot bocsát ki, amelyet érdemes felírni vagy az egész oldalt kinyomtatni. Sikertelen tranzakció esetén a K&H Bank hibaüzenetben közli a hiba okát.

 1. Jótállás (Garancia)

3.1 Kötelező jótállás

3.1.1. A Szolgáltatót termékeire vonatkozóan a polgári törvénykönyv és a 151/2003. Korm. rendelet alapján jótállási kötelezettség terheli, amely azt jelenti, hogy a jótállás időtartama alatt a felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba a termék nem rendeltetésszerű használatára vezethető vissza.
3.1.2. A jótállás időtartama (a jótállási idő) a tényleges teljesítéssel, tehát a terméknek az Ügyfél részére történő átadásával, vagy a termék üzembe helyezésével kezdődik.
3.1.3. Tartós fogyasztási cikknek minősülnek az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) Kormányrendelet mellékletében felsorolt termékek, melyekre a jogszabály egy éves kötelező jótállási időtartalmat ír elő.
3.1.4. A Szolgáltató jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.
3.1.5. Az Ügyfelet azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Ezen korlátozásoktól függetlenül Vásárlót a jótállásból fakadó jogok a 9.1 és a 9.2 pontokban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

 1. Elállás 45/2014. (II.26.) számú kormányrendelet

4.1. Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (a továbbiakban „Fogyasztó”).
Fogyasztó jogosult a termék adásvételére irányuló szerződés esetén
a) a terméknek,

b) több termék szolgáltatásakor az utoljára szolgáltatott terméknek,

a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) naptári napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállni.
4.2. Fogyasztó a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.
4.3. Fogyasztót nem illeti meg az elállási jog olyan termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak.

 

 1. Áru visszaküldés garanciális, nem garanciális és levásárlás ügyekben

5.1. A garanciális, elállás, levásárlás és garancián kívüli javítás ügyekben minden esetben Ügyfelet terheli a visszaszállítás költsége, de a szállítás módjában Szolgáltató segítséget tud nyújtani a következő képpen.
5.1.1. Igény esetén GLS futárt küld a termékért melynek költsége 1.800 Ft + Áfa. Maximum 40kg.

 1. Személyes adatok védelme

6.1. A Szolgáltató bizalmasan kezeli az Ügyfél által a www.kiskorosturizmus.hu weboldalon megadott adatait. A megrendelő adatai a megrendelés lebonyolításához szükséges információk, melyek a következők lehetnek:
megrendelő név, telefonszám, e-mail cím, számlázási cím, szállítási cím.
6.2. Az online webáruházban a megrendeléskor leadott megrendelő adatokat Szolgáltató nem adja ki harmadik fél számára.

 1. Hírlevél szolgáltatás

7.1. Szolgáltató kizárólag a www.kiskorosturizmus.hu weboldalon külön kérésre az Ügyfeleknek küld hírlevelet alkalmanként.
7.2. Hírlevél lemondás: Amennyiben Ügyfél nem kíváncsi ezekre az levelekre, akkor lemondhatja a hírlevél szolgáltatást a hírlevél alján található lemondás linkre kattintva. Az Ügyfél a feliratkozáss elküldésével hozzájárul, hogy Kőrösszolg Nonprofit Kft. marketing üzeneteket küldjön számára.  

8. Szerzői jogok

8.1. A Szolgáltató tulajdona alatt álló www.kiskorosturizmus.hu és az összes egyéb felületeken megjelenő írásos és képi tartalom szerzői jogvédelem alatt áll! Bármilyen részleges vagy egész képi, írásos vagy stílusbeli másolás csak a szerző írásos engedélye után lehetséges!

9. Elérhetőség személyesen

Kőrösszolg. Nonprofit Kft.: 6200 Kiskőrös, Petőfi út 108.

János Vitéz Látogatóközpont: 6200 Kiskőrös, Martini u. 6.K